Twee zijn beter dan drie? 

 

Het was mooi kaatsweer tijdens de start van de Abbink partij, niet te warm en niet te koud. Later op de dag helaas wat spetters, maar de buien zetten gelukkig pas laat op de avond door.  

Bij de jeugd B was Steffan Overzet niet te stoppen. Samen met zijn neefje, Jesse Valkema wist hij overtuigend de krans en de koningsbeker te bemachtigen. Tweede prijs was voor Liam Nauta en Iris Broersma. De derde prijs werd veroverd door Ferre Bootsma en Annalin Franckena. In de verliezersronde kaatsen Robin Martens en Raoul Zijlstra in de finale tegen Janiek van Dam en Mette Franckena. Robin en Raoul wisten de eerste prijs in de verliezersronde te winnen.

  De jeugd A startte ook dit keer om 13:00 en zij waren zelfs later klaar dan de senioren. Bij de jeugd A werd er in twee poultjes gekaatst. Er was voor het publiek genoeg te zien, met spannende uitslagen want de telegrafen hingen een aantal keren vrijwel helemaal vol. In de finale wisten Lars Bekker, Syl Wessels en Bram Jonker uiteindelijk van Roef Bekker, Jamie Nauta en Meike Bootsma te winnen. Een ware broederstrijd dus! Lars Bekker mocht de koningsbeker in ontvangst nemen. De derde prijs werd gewonnen in een lange wedstrijd door Tess Koster, Manon Overzet en Sven O’Keefe.

  De senioren B kaatsen in een KNKB poulesysteem, zodat de vijf teams niet allemaal vier wedstrijden hoefden te spelen. Dit zorgde wel voor een lastige puntentelling, waarbij de tegeneersten en het onderling resultaat uiteindelijk moesten beslissen welke van drie parturen de finale mocht kaatsen tegen Jorrit de Ree, Jinke Zondervan en Fred Sterk. Fred Sterk werd verkozen tot koning. Dit werden uiteindelijk Eddy van der Wal, Johannes Greidanus en Marjan Koster, maar deze bleken uiteindelijk te licht om het team van Jorrit te kunnen verslaan in de finale. Jordi Wijna, die zijn debuut maakte bij de senioren, pakte de derde plaats met Gerritje Zijlstra en Jan Elzinga. 

In de senioren A bleken de tweetallen het sterkst te zijn. Ewoud Zwaan en Gijsbert Koehoorn troffen het andere tweetal deze dag, Egbert Heins en Peter Koster, in de finale. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wisten Egbert en Peter toch met de krans aan de haal te gaan.  Egbert kreeg de koningsbeker. In de verliezersronde ging de finale tussen Jesse Zwaan, Jeroen Zeinstra, Marijn Tekstra en Gido Bos, Sjoerd Zwaan en Rutger Sterk. Sjoerd moest de strijd zelfs staken in verband met een blessure, waardoor Gerard Zijlstra nog een paar minuten mocht maken. Het mocht niet baten, het partuur van Jesse wist uiteindelijk overtuigend te winnen. Opmerkelijk, de familie Abbink wist dit jaar zelf geen prijzen te bemachtigen.  

Het was nog een gezellige nazit met de sponsoren, familie Abbink en alle kaatsers, scheidsrechters en vrijwilligers bedankt voor de prachtige zondag!