100 kaatsers strijden om een plekje voor de zweef.

Precies 100 man stonden er bij aanvang op de lijst, een geweldige opkomst! Met wat passen en meten kon het precies op ons nieuwe veld, mede dankzij de goede diensten van de perklegcommissie. Er werd om 13:00 gestart bij de senioren, zij konden mooi een aantal perken van de jeugd gebruiken voor de eerste omloop. De jeugd startte om 15:00. Het was heerlijk kaatsweer, waardoor ook het publiek in grote getale aanwezig was.

Bij de jeugd B kaatsten tien tweetallen om de prijzen. In de winnaarsronde wonnen Steffan Overzet en Marit O’Keefe de eerste prijs, Steffan werd koning. Tweede werden Ferre Bootsma en Jesse Valkema. In de finale van de verliezersronde wonnen Iris Broersma en Willem Edwin Oostra de eerste prijs ten koste van Charlot Stam en Sanne van Dam, die de tweede prijs in ontvangst mochten nemen.

Bij de jeugd A kaatsen Jeska Nieuwland, Jamie Nauta en Bram Jonker in de finale tegen Manon Overzet, Meike Bootsma en Ilse Elzinga. De drie dames waren echter geen partij voor Jeska en haar maten. Jeska werd overtuigend koningin. In de finale van de verliezersronde versloeg het enige tweetal bij de jeugd A, Roef Bekker en Luuk Nota, het partuur van Lieuwe Ale Bootsma, Syl Wessels en Yuri Sterk.

De senioren kaatsen maar liefst met twaalf parturen. Er waren veel nieuwe gezichten te bewonderen, altijd mooi om te zien dat er ieder jaar nog nieuw talent ontdekt wordt. Er wordt wel eens gezegd dat iemand die voor het eerst meedoet altijd een prijs wint. Een van de nieuwkomers, Remco Regeling, won niet alleen de krans, hij werd ook nog eens koning. Dit belooft wat voor de toekomst. Samen met Rayn Mahabir, die ook nog niet zo lang kaatst en routinier Trea Meesters mocht hij op de foto bij de zweef. Zij wonnen de finale van Christien Merkies, Maarten Sterk en Karin Korteweg. Het was een spannende wedstrijd die veel publiek trok. Derde prijs was voor Jorrit de Ree, Anjella Korteweg en Dirk Anema. In de verliezersronde was de eerste prijs voor Jordi Wijnja, Iris Korteweg en Willy Vermaning. Zij versloegen Jorn Graafsma, Jan Elzinga en Sietske Graafsma in de finale. 

De finale bij de senioren A was helaas eenzijdig. Na de voorgaande omlopen, die veelal in 5-5 eindigden werd een spannende finale verwacht. Die kwam er niet. Wytze Mes, Peter Koster en Marcel Wessels haalden de krans binnen. Marcel werd tot zijn eigen verbazing koning en was duidelijk geëmotioneerd. Tweede prijs was voor Egbert Heins, Tjalling Miedema en Elske Heins.

In de verliezersronde versloeg Sjoerd Zwaan, samen met Ben Krekelaar en Rutger Sterk, ook zijn tweede broer. Ewoud Zwaan, Gerard Zijlstra en Feike Ewen werden tweede. Na de prijsuitreiking stond de snackwagen klaar voor de hongerige topsporters. De gewonnen prijzen werden in een enkel geval later op de avond al uitvoerig getest, gelukkig hebben we de filmpjes nog! 

 

Iedereen bedankt voor de geslaagde kaatsmiddag/avond en hopelijk tot volgende week!