Zondag 13 mei. De tweede ledenpartij van dit seizoen stond op de agenda! Onze sponsoren waren deze zonnige dag de toppers van de lokale detailhandel. Marjan en Johannes lieten de drukte van de winkelstraat achter zich om even sportief te genieten bij het grootste biljartlaken van Friesland. 

Al bij aankomst heerste er een ontspannen sfeer. De moeders kwamen voldaan het veld op na hun ontbijt op bed en vervolgens was er ook nog de vertrouwde oranjekoek bij de koffie op het terras. De kransen hingen ook al klaar. De terrasgangers merkten al snel op dat er snoepgoed was verwerkt in de kransen voor de jeugd. Een extra motivatie om te winnen natuurlijk! Voor de volwassenen die dachten dat het voor hen bedoeld was, was het wel wat sneu. Er klonk hier en daar nog wel wat gegaap, de jonge atleten waren nog maar net terug van trainingskamp in Balk. Zij zaten lekker op het terras van de zon te genieten, klaar voor de siësta. Er moest alleen nog wel even gekaatst worden natuurlijk. 

Om 11:00 startten de senioren met kaatsen. De zon zou de hele dag blijven schijnen, de voorspelde regen bleef gelukkig uit. Een warming up was dan ook niet nodig.  Bij de senioren A werden lange partijen gekaatst in een KNKB poulesysteem. Omdat er steeds een partuur moest wachten kostte dat veel tijd. Laten we maar zeggen dat alles door de hitte wat trager ging. Maar goed dat de jeugd B dit keer nog later startte dan normaal. Voor de rest werd er overal in normale poultjes gekaatst. Bij de jeugd liep dit als een trein, mede dankzij de sterke begeleiding. Zelfs de finales waren vlot klaar. De finale bij de senioren B werd gekaatst door de enige tweetallen. Zij wisten er een lange partij van te maken waar uiteindelijk het team dat flink op achterstand was gezet toch nog de krans wist te bemachtigen. Ook bij de senioren A werden de finales gekaatst door tweetallen, maar dit stond van tevoren al vast. Hier stonden dan ook geen drietallen op de lijst. Hier werd de finale op het laatste moment ook nog spannend, maar wist het team dat flink achterstond uiteindelijk niet goed genoeg terug te komen. 

Na afloop was er nog een lekker hapje in het kader van ons jubileum. Heerlijk voor bij de borrel.  Heel verassend, het schoteltje groente bleef staan. Wij hebben genoten van het heerlijke weer en de gemoedelijke kaatswedstrijden. Sponsoren en alle vrijwilligers bedankt en hopelijk tot onze volgende partij op 3 juni!

 

Prijswinnaars:

 

Jeugd B

Eerste prijs: Liam Nauta en Annelin Franckena

Tweede prijs: Raoul Zijlstra en Femke Valkema

Derde prijs: Sanne van Dam en Jesse Valkema

 

Aanmoedigingsprijs: Leon Nieuwland

 

Jeugd A

Eerste prijs: Jeska Nieuwland, Yuri Sterk en Steffan Overzet

Tweede prijs: Jamie Nauta, Ilse Elzinga en Robin Martens

Derde prijs: Milan Dijkstra, Elise Zijlstra en Famke de Jong

 

Senioren B

Eerste prijs: Remco Regeling en Annemaaike van der Wal

Tweede prijs: Jos Abbink en Arnold Boers

Derde prijs: Jorrit de Ree, Johannes Greidanus en Martien Kortweg

 

Senioren A

Eerste prijs: Wytze Mes en Gido Bos

Tweede prijs: Egbert Heins en Peter Koster

Derde prijs: Ewoud Zwaan en Johannes Nieuwland