Zondag 3 juni.

 

Het was alweer het eerste weekend van juni en na de warmste meimaand van de afgelopen drie eeuwen voelde het natuurlijk als vanzelfsprekend dat de eerstvolgende wedstrijd de midzomerpartij zou zijn! Na het succes van hun debuut vorig jaar, waren Gerbrich, Antoinette en Neeltje ook dit seizoen bereid om deze gezellige partij te sponsoren. Bij aanvang hingen de vertrouwde kleurrijke lampionnen aan de parasols en was het meteen al zomers warm.

Bij de senioren B was het meteen na aanvang al menens. Ook de edele delen van de kaats(t)ers werden hier niet geschuwd. Het beloofde een fanatieke strijd de worden. Hier werd gekaatst volgens het KNKB-poulesysteem, waardoor niet iedereen tegen elkaar kon kaatsen en sommige parturen elkaar helaas twee keer troffen. Wel een mooie manier voor de verliezende partij om revanche te kunnen nemen natuurlijk. Bij de senioren A kwam iedereen elkaar een keer tegen omdat er in één poule werd gekaatst. Er waren dit keer geen staande nummers waardoor er snel doorgekaatst kon worden ondanks de lange partijen. Uiteindelijk bleek de laatste ronde ook echt de finale te zijn omdat de twee parturen die twee keer hadden gewonnen elkaar toen tegenkwamen. De gebroeders Zwaan wisten uiteindelijk de overwinning binnen te slepen en de hele dag zonder ruzie door te komen. Een prestatie op zich. De jeugd begon dit keer weer later zodat er niet lang op de senioren hoefde te worden gewacht. En er hoefde inderdaad niet te worden gewacht, de jeugd bleek dit keer als allerlaatst klaar te zijn. Ook wel eens mooi voor de verandering. Zo konden ook de senioren nog even van de aanstormende talenten genieten vanaf het terras. De jeugd kaatste deze dag in beide categorieën een traditionele ‘lijst’ met een winnaars- en verliezersronde, omdat er genoeg parturen waren. 

Gedurende de dag was er voor alle liefhebbers een kar van de min 12 aanwezig, verzorgd door de sponsoren, waar gratis bolletjes ijs konden worden gescoord. Een heerlijke traktatie met het mooie weer. Ook de senioren liepen (heel onopvallend) vaak even langs met een bekertje of een hoorntje. De jeugd kreeg als kers op de taart (of als topping op het schepijs) ook allemaal een bon van de min 12 waarmee ze in Sneek een heerlijk ijsje kunnen halen. Voor de volwassenen waren er zomerse prijzen, om vooral op het terras van te genieten.

Na afloop werden er cocktails aangeboden door het bestuur vanwege het jubileumjaar. Deze vielen bij jong en oud in de smaak (voor de minderjarigen was er natuurlijk de alcoholvrije versie). Het gaf de dag een extra zomers tintje. Het bleef in de namiddag en de avond warm en zonnig, waardoor er een gezellige nazit was op het terras. Al met al betekenden dit natuurlijk de perfecte omstandigheden voor de midzomerpartij! 

Sponsoren, vrijwilligers, toeschouwers en kaats(t)ers bedankt voor de mooie dag! We hopen iedereen over twee weken weer te mogen begroeten tijdens de Abbink partij!

 

Uitslagen:

 

Senioren A

 

Eerste prijs: Ewoud Zwaan, Sjoerd Zwaan en Erik Overzet

Tweede prijs: Egbert Heins, Gido Bos en Marcel Wessels

 

Senioren B

 

Eerste prijs: Jorrit de Ree, Jinke Zondervan en Arnold Boers

Tweede prijs: Marcel Merkies, Jorn Graafsma en Jette Elzinga

Derde prijs: Christien Merkies, Rienk Doevendans en Astrid Oppedijk

 

Jeugd A

 

Eerste prijs: Tess Koster, Ilse Elzinga en Steffan Overzet

Tweede prijs: Manon Overzet, Meike Bootsma en Famke de Jong

Eerste prijs verliezersronde: Lieuwe Ale Bootsma, Elise Zijlstra en Robin Martens

Tweede prijs verliezersronde: Jamie Nauta, Sven O’Keefe en Mats Zeldenrust

 

Jeugd B

 

Eerste prijs: Liam Nauta en Jesse Valkema

Tweede prijs: Charlot Stam en Femke Valkema

Eerste prijs verliezersronde: Raoul Zijlstra en Ilse Jonker

Tweede prijs verliezersronde: Sanne van Dam en Annelin Franckena