Zondag 4 juli was het dan eindelijk zover. De eerste ledenpartij voor de senioren van dit jaar was een feit. Om deze feestelijke gebeurtenis extra kracht bij te zetten hadden onze trouwe sponsoren, Abbink’s Visspecialiteiten en Doarpswinkel Greidanus, de handen ineengeslagen om deze dag alle prijzen, zowel voor de jeugd als voor de senioren, voor hun rekening te nemen. Extra feestelijk is dan natuurlijk het stukje oranjekoek met slagroom bij de koffie. Wat kan er dan nog mis gaan?

 

Het weer was ons dan ook goed gezind. Waar er tot vroeg in de ochtend nog tropische stortbuien op het sportveld neerkwamen, werd er vanaf de start tot na de prijsuitreiking geen druppel regenwater gesignaleerd. Voor het massaal toegestroomde publiek een mooie bijkomstigheid, want het was goed vertoeven rond de perken. En dan is vervolgens klagen over de hitte natuurlijk wel zo Nederlands, het weer blijft een geliefd onderwerp. Wat het voorkomen van blessures betreft waren er voor de spieren in ieder geval geen betere omstandigheden te bedenken. Een enkel(e) uitzondering daargelaten, kersverse bordensponsor Rayn werd gedurende de eerste omloop vakkundig ingetaped op het terras. 

 

Op het terras voelde een enkeling zich bij de senioren aanvankelijk wat overdressed door de dag niet op slippers te starten, maar gelukkig had iedereen vrij vlot de sportschoenen aan en was er geen sprake meer van differentiatie. Het was tijd om de prachtige groene arena te betreden, gewapend met de kaatswant, een ‘likje’ tijgerbalsem en een flinke portie winnaarsmentaliteit. 

 

Bij de jeugd B kaatste de jongste jeugd in een poulesysteem met vijf partuurtjes. Er werden drie omlopen geloot en uiteindelijk kon door het optellen van de earsten en tegenearsten worden bekrachtigd wie er in de prijzen vielen. Ook bij de jeugd A kaatste de jeugd in een poulesysteem, alleen waren daar vier drietallen die om de kransen streden. Zij moesten dus allemaal een keer tegen elkaar kaatsten zodat uiteindelijk ook daar een duidelijke winnaar naar voren kon komen. Er was maar een drietal die alle partijen wist te winnen en dat zichzelf dus de terechte winnaar kon noemen. 

 

Bij de senioren kaatste men deze dag in beide klassen met zes parturen in twee poultjes. Vervolgens werd na twee omlopen beslist wie er in de finale tegen elkaar mochten kaatsten en wie er nog om de derde prijs mochten strijden. Bij de prijsuitreiking zorgde de uitreiking van de koningsbekers nog voor wat extra spanning, maar de prijswinnaars namen met een grote glimlach de bekers en andere lekkernijen in ontvangst.

 

Uiteindelijk was het nog goed vertoeven op het mooie dorpshuisterras. Onder de parasols kon men nog even knus nagenieten van deze geslaagde eerste volwaardige ledenpartij. Sponsoren, vrijwilligers, perkleggers, scheidsrechters en iedereen die op enige wijze heeft geholpen bij de organisatie van deze feestelijke seizoenstart van harte bedankt!

 

Na deze partij is het helaas wel meteen tijd voor de zomervakantie. Voor een aantal leden waarschijnlijk geen overbodige luxe, want aan spierpijn was geen gebrek bij de atleten die dit jaar nog geen kaatsbal hadden aangeraakt. Wij hopen iedereen op zondag 22 augustus wederom op het veld te mogen begroeten. Dan staat de tweede partij op het programma. 

 

Foto’s: 

 

De uitslagen:

 

Jeugd B

Eerste prijs: Morris Stam (k) en Liza Jellema

Tweede prijs: Melle Jansen en Anne Veldhuis

Derde prijs: Esmee Voolstra en Lynn Kuijpers

 

Jeugd A

Eerste prijs: Elise Zijlstra (k), Marit O’Keefe en Leon Nieuwland

Tweede prijs: Sven O’Keefe, Raoul Zijlstra en Antje Lotte Tressel

 

Senioren B

Eerste prijs: Jos Abbink (k), Richard Broersma en Jette Elzinga

Tweede prijs: Edwin Mes, Rayn Mahabir en Arnold Boers

Derde prijs: Jeska Nieuwland, Eddy van der Wal en Martijn Jansen

 

Senioren A

Eerste prijs: Egbert Heins (k), Joost van Es en Lars Dijkstra

Tweede prijs: Wytze Mes, Milan Dijkstra en Jasper Sterk

Derde prijs: Thomas Abbink, Marcel Wessels en Tjalling Miedema