Afgelopen zondag begonnen we de dag meteen met een heerlijk zonnetje. Het veld lag er mooi bij, ditmaal zonder plassen. Met name door het afgelasten van de vorige ledenpartij was alles nog mooi groen en konden we er een mooie kaatsdag van maken. 

   De senioren A begonnen ietwat stroef aan de vroege zondagmorgen. Velen van hen hadden de zonnebril meteen na het opstaan opgezet en deze zou gedurende de dag ook niet meer verdwijnen. Aan het einde van de dag waren dan ook flink wat ‘witte brillen’ zichtbaar. Het leek wel alsof iedereen op wintersport was geweest. Gelukkig was er voor mensen die het zelfs na de koffie nog zwaar hadden een heuse therapie-hond aanwezig, geen overbodige luxe. Sponsor Richard maakte deze dag zijn debuut bij de senioren A, maar hij stond op de boven alsof hij daar al jaren had meegedraaid. Hij wist zich snel aan het niveau aan te passen, waarvoor hulde. 

   Anke begon de dag aanvankelijk als scheidsrechter en had niet verwacht te gaan kaatsen. Maar vanwege een hamstringblessure bij de senioren B, stond ze toch ineens om de prijzen te kaatsen. Zonder mentale voorbereiding wist zij toch een tweede prijs te bemachtigen, wellicht door de support en coaching van de uitgevallen Marcel, die ondanks de blessure de hele dag aanwezig bleef als toeschouwer. Zij wist het uiteindelijk niet te winnen van Egbert, die na de titanenstrijd met zijn vader zoveel vleugels had dat geen tegenstander meer werd gespaard. De worptjaardastraat heeft nog nooit zoveel kransen geteld. 

 Gelukkig waren er genoeg vrijwilligers die als scheidsrechter de honneurs bij de jeugd even wilden waarnemen. Daar zijn we heel blij mee want dat scheelt enorm in de organisatie. Het viel die vrijwilligers meteen op dat de winnaarsmentaliteit er bij de meeste jeugdleden al aardig in zit. Stiekem een balletje verder werpen dat al twee maal had gestuit en uitspraken als ‘maar even in het napje melden’, het zit er al vroeg in. Uiteindelijk bleek aan het einde van de dag dat de familie de Vries extra spijkers aan de muur moest hangen. Alle drie de broers gingen er met een krans vandoor!

   Na de prijsuitreiking bleef men nog even heerlijk van de laatste zonnestralen genieten, de spierpijn van de maandag zo lang mogelijk uitstellende. 

 

Wij willen tot slot natuurlijk de sponsor, de scheidsrechters, perkleggers en alle andere vrijwilligers hartelijk danken voor het mede mogelijk maken van deze prachtige kaatsdag. Wij hopen iedereen tijdens de dorpsfeesten wederom te mogen begroeten voor de kraker van het seizoen, de Kermispartij.

 

Foto’s van de prijswinnaars: 

 

Prijswinnaars:

 

Jeugd B

Eerste prijs: Jens de Vries en Age Oane de Vries

Tweede prijs: Morris Stam en Esmee Voolstra

Derde prijs: Melle Jansen en Sheng-Li Dijkstra

 

Jeugd A

Eerste prijs: Nico de Vries en Leon Nieuwland

Tweede prijs: Raoul Zijlstra en Twan Broersma

 

Senioren B

Eerste prijs: Egbert Abbink, Tess Koster en Ingrid Broersma

Tweede prijs: Anke Miedema, Astrid Oppedijk en Jette Elzinga

Derde prijs: Jos Abbink, Maaike Boers en Jinke Zondervan

 

Senioren A

Eerste prijs: Jesse Zwaan, Johannes Nieuwland en Marcel Wessels

Tweede prijs: Wytze Mes, Sjoerd Zwaan en Menno Franckena